Fotograf: Hanne Hvass Hansen

Projekt respekt vol. 2

 

Projekt respekt vol. 2 er et kursus der handler om sundhed og trivsel. Projektet er støttet af Trygfonden og udspringer af det tidligere Projekt respekt.

Hvad vil det sige at have respekt for egen og andres krop, psyke og seksualitet? På kursusdagen veksles der mellem dialogbaserede og aktive øvelser om bl.a. trivsel, samarbejde, normalitet og sprogbrug. Vi stiller eksempelvis spørgsmålene: Hvem har forventninger til os, og hvordan påvirker det vores selvforståelse? Hvad er en norm? Hvad er trivsel og sundhed for mig?

I en tid, hvor forventninger, individualisme og eksponering af ydre kvaliteter fylder meget i de unges hverdag, kan det være svært for de unge at føle sig gode nok, som de er. De seneste tal fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at hver femte elev fra 5. til 9. klasse i folkeskolen viser tegn på mistrivsel i form af ensomhed, stress, søvnløshed, lavt selvværd, depression, selvskade, spiseforstyrrelser, undertrykkelse af seksuel orientering m.m.

Om kursusholderne


Projekt Respekt er udviklet i et samarbejde mellem Ungdomsbyen og Psykiatrifondens Børne- og Ungeprojekt, LMS (Landsforeningen mod selvskade og spiseforstyrrelser) og LGBT Danmark (Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner).

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.