Kampen om kostvanerne

Som deltagere i Ungdomsbyens kursus Kampen om kostvanerne bliver du og dine elever udfordret på jeres madmeninger, madvaner og smagsløg: Eleverne skal, med alle sanser i spil arbejde med at udvikle forslag til, hvordan vi skal tale om den mad, som vi spiser i (morgen-)dagens Danmark.

Arbejdet tager udgangspunkt i spørgsmålene: Hvordan er dine madvaner i dag? Hvor stammer de fra? Hvem er med til at påvirke hvad vi kan lide, hvad vi spiser og hvordan vi spiser det? Hvordan ser vores madvaner ud i fremtiden?

LIFE – Det Biovidenskabelige fakultet


seglKurset ”kampen om kostvaner” er udviklet i et samarbejde mellem forskningscenter OPUS på LIFE – Det Biovidenskabelige fakultet og LIFE’s Skoletjeneste. Forskningscenteret arbejder for at udforske sundhedspotentialet i det nordiske råvaregrundlag - ud fra den tanke, at velsmag og en regional madkultur kan være afgørende betydning i indsatsen for at skabe bedre sundhed og trivsel blandt danske børn. Projektet – som er det største af sin art i verden - er finansieret af Nordea-fonden og løber i første omgang fra 2009  - 2013.

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.